Alkalmi ruha- Hogyan válassz?

elegáns női alkalmi miniruhaNői alkalmi ruha választásnál mindig fő szempont az esemény jellege, hiszen nem szeretnénk sem alul-, sem túlöltözöttek lenni. Egy alkalmi ruhánál többet mutathatunk meg magunkból, mint a szürke hétköznapokban, éppen ezért érdemes ezt kihasználnunk. Egy jó ruha kihangsúlyozza ami tetszetős, és elrejti amit Te magad is elrejtenél.

Ha tisztában vagyunk önmagunkkal, és testi adottságainkkal és ehhez megtaláltuk a megfelelő ruhát, bátran jelenhetünk meg bármilyen eseményen.

Az alkalmi ruha és a női test leghangsúlyosabb része a dekoltázs, amely minden szempár figyelmét azonnal felkelti.

Ha szép keblünk van és ezt szeretjük megmutatni nyugodtan választhatjuk a mellet hangsúlyozó darabokat; azonban legyünk önkritikusak, ha a bőrünk a nyakunknál vagy a mellünk közt ráncosodik inkább érdemes elrejteni ezt a részt a gyanakvó pillantásoktól, mert egy idő után inkább feszélyezve érezzük magunkat, mint jól a bőrünkben.

Ha kisebb mellünk van, vagy fiús testalkattal rendelkezünk válasszunk mellben húzott, mellnél díszített, vagy fodros megoldásokat, kerüljük a mélyen V kivágású darabokat, mert ezek a nagyobb keblű hölgyeknek állnak jól.

A vállakat és a karokat a legtöbb alkalmi ruha szabadon hagyja. Ha szépnek tartjuk vállainkat, és karunkat bátran vállalkozzunk pánt nélküli darabokhoz. Azonban ha vastagabbnak tartjuk karunkat, érdemes a hosszú ujjú alkalmi ruhát választani, vagy a pánt nélküli fazonhoz akár csak könyékig érő bolerót, vagy stólát beszerezni. 

A nyakbakötős fazonok a vékony csontozatú hölgyeknek nagyon is ideálisak, hiszen optikailag szélesítik a vállakat, ha viszont szélesebb vállal vagyunk megáldva, inkább kerüljük ezt a fazont, és válasszunk szélesebb pántokat.

alkalmi ruha, alkalmi miniruha webshopA derék kiemelése egy figyelemfelkeltő pozitívum. Ha karcsú a derekunk, molett, vagy akár fiús bátran válasszunk derékban karcsúsított női alkalmi ruhát, utóbbiaknak ajánlott csipőtől lefelé bő fazonú ruhát választani.

A széles csípő nagyon is szép látványt tud nyújtani egy jól megválasztott ruhában, azonban ha ide tartozol derékban kerüld a túl szabott fazonokat, mert ezek optikailag felerősítik a csípőt. Ha vékony vagy derékban, a feneked esetleg kicsi vagy lapos érdemes peplum vagy bővebb szoknya résszel nagyítani rajta.

Egyre elterjedtebbek a hátat szabadon hagyó, mélyen kivágott fazonú ruhák. Ha hátunk szép nyugodtan tegyük közszemlére, azonban ha hátunk esetleg túlsúly vagy az idő nyoma látszódik, kerüljük ezt a fazont.

A szép lábakat érdemes kihangsúlyozni, azonban érdemes itt is néhány szempontot figyelembe venni. Ha rövidek a lábaid érdemes mini, térdig, vagy egy picivel térd feletti darabot választani, ennél hosszabb szoknyákat kerüld el. 

A legjobb megoldás ha a ruhához magassarkút viselsz, a vékony tűsarkú előnyös, amely nemcsak hogy megnyújtja az alakod, nőiessé is teszi a megjelenésed.

Ha a magasságodat inkább csökkenteni szeretnéd, válassz mintás ruhadarabot, ami megtöri a hosszú vonalad, és kerüld a magassarkút, ami még inkább nyújt az alakodon.

További divat tippek, női ruha tanácsok: