Egy jó beszélgetés a barátnőimmel

Már gyerekkorom óta érdekel a divat világa. Emlékszem rá, amikor kislány voltam és én mondtam mindig anyukámnak, hogy ezt meg azt a ruhát kérem, illetve ezt meg azt a ruhát akarom fölvenni. Valahogy már akkor meg volt ehhez az érzékem.

Aztán ez folytatódott így a középiskolában is. Sokszor én adtam smink tanácsot a barátnőimnek, sőt volt, amikor én voltam az ő stylistjuk. Elmentünk együtt ruhákat vásárolni, segítettem nekik abban, hogy mi állna jól nekik és mit kellene fölvenniük.

Ez napjainkban is így van és gyakran töltöm az időmet a barátnőimmel, akikkel együtt szoktunk menni vásárolgatni. A múlt hétvégén egy remek szombatot tölthettem el velük. Vásárolgattunk, jókat ettünk és persze jókat beszélgettünk.

A beszélgetés során valahogy szóba került, hogy éppen nyomtató vásárlásban vagyok, de nem tudok dönteni, hogy melyik legyen. Az egyik barátnőm megnyugtatott, hogy majd segít nekem, már rengeteget olvasott erről, sőt ajánlott egy remek oldalt is a nyomtatoalkatresz.hu-t, ahonnan majd bármit lehet rendelni, legyen az tintapatron, toner vagy bármilyen egyéb nyomtatási kiegészítő. Nagyon dícsérte őket, hogy mindig van raktáron az, amire éppen szükség van és nem kell heteket várni arra, hogy kiszállítsák. Sőt még tanácsot is adnak abban, hogy milyen nyomtatót válasszunk, hiszen érdemes olyat választani, ami maximálisan kiszolgálja az igényeinket.

A barátnőmnek is sokat segített az, amit az oldalukon olvashatott. Például, hogy a legpraktikusabbak és legolcsóbbak a tintasugaras nyomtatók. Biztos vagyok benne, hogy ezekről már mindenki hallott, de nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy miért és mire jók. A tintasugaras nyomtatókon belül kétféle létezik: a sima nyomtató, ami tulajdonképpen csak nyomtatni tud vagy a multifunkciós, amelyik tud nyomtatni, szkennelni és fénymásolni is. Ezeknek a készülékeknek az a nagy előnye, hogy az áruk rendkívül barátságos, mondhatnánk, hogy nagyon olcsók. Viszont pont ez az, ami sokszor becsapós lehet, hiszen az olcsóbb árért rosszabb minőséget is kaphatunk, úgyhogy erre mindenképpen oda kell figyelni. Gyakori, hogy magát a készüléket nagyon olcsón tudjuk megvásárolni, de a patront később meglepően magas áron. A sima nyomtatót akkor érdemes választani, ha gyakran nyomtatunk fényképeket, illetve akkor, ha csak néha használjuk a nyomtatót dokumentumok nyomtatására.

A barátnőm és a már említett honlap alapján sokkal jobban járok, ha inkább egy lézernyomtatót választok. A hatalmas nagy különbség a lézer és a tintasugaras között, hogy a lézernyomtató nem tintát használ, hanem festékport. Ez azért is különösen jó, mert a festékpor nem tud beszáradni, míg a tintánál könnyen megeshet abban az esetben, ha sokáig nem használjuk és csak áll. A lézernyomtatókon belül is létezik többféle. A monokróm nyomtatók csak feketén tudnak nyomtatni, míg a színes nyomtatók logikusan színesben is.

A legjobb, ha multifunkciós, színes lézernyomtatót választok, mert szinte ez a legjobb. Mivel multifunkciós, így lehet vele nyomtatni, fénymásolni és szkennelni is, akár fekete-fehérben, akár színesben. Nagyon jó választás otthonra, illetve tökéletesen passzol az én igényeimhez.

Ez tökéletesen meggyőzött engem. A barátnőm a Canon márkájú nyomtatót ajánlotta, mert neki is ez van és abszolút meg van vele elégedve. A tintapatron sem kerül annyira sokba ehhez a fajtához, mert például a múltkor, amikor egy multipackot rendelt, akkor csupán 11.590 Ft-ot fizetett.

Nagyon tetszett, amit elmondott, így amikor hazaértem egyből meg is rendeltem az első Canon nyomtatómat az egyik online oldalról és a hozzá tartozó multipackot a nyomtatoalkatresz.hu-ról.