Örülnék, ha nem csak autót, de ruhát is lízingelhetnék

Szerintem már ismertek annyira, hogy mondanom sem kell, mennyire imádom a ruhákat. Nem telik el úgy nap, hogy ne gondoljak az aktuális divatra, vagy ne vágynék arra, hogy Párizsba utazhassak. De ha nem is Párizsba, akkor legalább a legközelebbi plázába. Erre pedig sokszor nyílik lehetőségem az operatív lízing segítségével.

Mesélek egy kicsit erről a lehetőségről, mert nekem abszolút bevált, és mindenkinek tudom ajánlani, aki hasonló körömcipőben jár, mint én. Higgyétek el, hogy nem könnyű influenszerként sem az élet, ezért nekem sincs saját autóm. Itt pedig kérdezhetitek, hogy mivel hordom haza azt a sok ruhát, amiről írok, és fényképekkel meg videókkal is bemutatom őket?

Apukám ötlete volt, hogy ne legyen autóm, pedig én azt akartam kérni 18 éves születésnapomra. Nem is tudjátok, hogy milyen szomorú voltam, amikor hazaállított egy lízingelt kocsival. Kitéptem volna a frissel vasalt hajamat, ha nem sajnáltam volna nagyon.

Itt találtuk a mostani autómat

Igaz, hogy nincs saját autóm, mégis van mit vezetnem, ráadásul egy nagyon jó kisautó. Operatív lízing a neve annak, amit a cég csinál, és ez egy fantasztikus lehetőség, amiről talán sokatok nem is tud, mert én sem tudtam, hogy létezik.

Az a lényege, hogy van a flottakezeles.hu és nekik vannak autóik, amiket bérelni lehet. Ennek van több fajtája is, mi a tartós bérletet választottuk, mert nem szeretnénk megvenni a kocsit. Pedig utólag belegondolva, én nagyon szívesen tudnám a magaménak, de majd egyszer eljön az én időm is, úgyis még csak 20 éves vagyok.

Szóval az operatív lízing lényege, hogy a lízingelő cég autóit mások vezetik – például én -, és ezért fizetnek, de nem kell venniük saját autót. Emellett van még zárt végű meg nyílt végű lízing is, de ezzel nem foglalkoznék, mert őszintén szólva nem teljesen értem, hogy működnek. Majd egyszer azt a témát is elhozom nektek, mert biztosan legalább annyira érdekes, mint az operatív verzió.

Élet egy flottaautóban

operatív lízing

Nem kell megijedni, mert nem mások büdös dolgai vannak körülötted, ha lízingelsz egy autót, ezt tapasztalatból mondom. Én lennék az első, aki kiszaladna a világból, ha ez így működne. Nem, a lízingelt autó igazság szerint olyan, mintha lenne egy sajátod, csak mégsem a tiéd, hanem a flottakezelő cégé, akikkel apu együtt dolgozik.

Neki több ilyen autója is van, mert sokat utazik az országban, és a kollégáinak is szüksége van erre. Nekik ez a legjobb megoldás, amit valaha találhatott.

Van néhány fontos információ, amit tudnotok kell:

  • Nem kell aggódnunk az autó dokumentumai miatt, mert az biztosan megvan, és ez vonatkozik a szervizre is.
  • A lízingelt autókat nem sok ember használja, többnyire egy ember után kiárusítja a cég.
  • A szerviz és a javítás szakszervizben történik, ezért megbízható és visszakövethető (meg ugye ott vannak a papírok is).
  • Az autókat magánszemélyek használták a lízing során (ismét ez azért fontos, mert ha taxizásra használták, akkor igazából bárki beleülhetett korábban).
  • A kilométerórát nem tekerik vissza.

Nem mindegyikről tudom, hogy miért jó, de ha ti ismeritek ezt a témát, és tudjátok, hogy milyen előnyei vannak még az operatív lízing formának, akkor írjátok meg kommentben. Nekem is segítség, meg másoknak is, akik érdeklődnek a téma iránt.

Ahhoz, hogy megírjam nektek ezt a posztot, persze jobban utánanéztem a dolgoknak, hogy kicsit képbe legyek. Találtam például az oldalukon nagyon sok blogbejegyzést, ahol csupa hasznos infókat írnak le a flotta autókról, a céges autózásról, és az operatív lízing szerződésének megírásáról is van egy külön poszt. Ráadásul elég részletes, mindenre kitér, amire gondolni sem merünk: autók száma, típusa, plusz szolgáltatások, stb. Egy másik cikkükben még azt is leírják, hogy miért nem igaz, amiket a közvélemény gondol erről a műfajról.

Végül pedig azzal zárnám a bejegyzést, hogy autózzatok sokat, ha van cégetek mint apukámnak, akkor próbáljátok ki a flottaautózást, mert jó dolog. És persze ami a legfontosabb, vezessetek óvatosan!