Nem női dolog a “megjelenés”, de azért nálunk én adok erre a legtöbbet

Már úgy értem, hogy a családban. Valahogy az én feladatom mindig, hogy a közös képeken jól nézzünk ki, a tágabb családdal közös programokra úgy érkezzünk, hogy mind minimum “vállalhatók” legyünk. És még sorolhatnám.

Egyszer érdekelt a glamour fotó témaköre és találtam is egy kiváló fotóst erre, Szoboszlai Krisztit. Az ennyi készülődést igénylő dolog olyan, amihez hasonlóra a család férfitagjait sosem tudnám rávenni, elrángatni, de a glamour fotó nem is nekik szól. Hanem most arra gondolok, hogy ennél a szóban forgó fotós hölgynél mindenféle szegmens megtalálható, és ekkor jutott eszembe a családi fotózás is. Ugyanis azt is vállal!

És fotózást még a gyermekekről is külön – ez is nagy élmény és nagy becsben tartott dolgok készülhetnek a családnak. Szóval valami olyasmire leltem, ahol megtaláltjuk a tökéletes megoldást mindegyikünk szereplésére, a közös, vagy vonzó egyéni megjelenésre. És ez a dolog még jó programként is szolgálhat nekünk!

Amikor a glamour fotó kezdett érdekelni és simán csak egy jó fotóst kerestem, Szoboszlai Krisztit valaki más ajánlotta. És ő mesélte, hogy mesés légkör tud teremtődni a fotózások során. Szóval a hölgy mindenre figyel. Az egyes fotótémakörökön belül az egyediségekre, de az atmoszférára is és arra, hogy az is jól érezze magát, aki csak jelen van, elkísér.

Én mondjuk szégyellős sem vagyok, nekem poén ha néznek, miközben fotóznak és jókat nevetünk, de vele nagyon jól le lehet egyeztetni, meg lehet beszélni, hogy miként szeretnénk megszervezni a fotózás alkalmát. Az árazás és a csomagok kialakítása is olyan nála, hogy mindenféle dologra lehet gondolni: csak néhány jobb fotóra kisebb összegért, vagy egy óriási fotósorozatra nyilván busásabb ellenértékért cserébe, de maradandó élményért, ami időigényesebb is.

A glamour fotó esetén szerintem csodás dolog a sminkelés, a nőiség hangsúlyozása, de mint mondtam, sok műfajban utazik az említett fotós, és ezeknek az eltérő sajátosságait is jól követi és tartja be. Szóval egy ízig-vérig profi, ami látszik, a weboldalán is. A képein, korábbi munkáin, egy csodás művész és az alkotói munka mellett állítólag jó szervező és emberismerő is. Utóbbiak a gyakorlatban majd csak most derülhetnek ki, amikor a vendége leszek, aztán majd a családdal is mennénk, de engem az, amit az interneten mutat a tevékenységéből, már az elkápráztatott, de igazán.

Levesz a lábamról a fénnyel való művészi “játszás”, és mint mondtam, én tényleg nagyon szeretek “látszani” is. Számomra a nőiségem magas szinten történő megélése, hogy lássam magam “visszatükröződni”, hogy azt sugározzam magamról, amit én szeretnék, és a megjelenésben mindig elérjem a maximumot, amire törekszem. Ez a fotózás-dolog is egy olyan szolgáltatás, ami a jelenben élményt ad, de a jövőre nézvést sok-sok emléket, szóval én már úgy is beleszerettem a dologba, hogy még előtte állok az élménynek.

Persze, nem ez életem első fotózása, de ilyen “profi terepen azt hiszem még nem jártam”. A címben említettre visszatérve pedig: nem pusztán női dolog a megjelenés, az, hogy látsszunk valahol, de nekem ez tényleg a nőiségemnek is a része. És attól, hogy tudom, sok férfinak is fontos, de mégis a nőiséget hangsúlyozom, azzal sem azt értem, hogy minden nő így gondolkodik. Különböző divatok vannak, és különféle megközelítések. De az enyém ez, amit lefestettem… A hagyományosabb női divat, az, hogy szeressek tükörbe nézni – ez nekem mind pótolhatatlan és nem adnék lejjebb belőlük.