Az egyik kedvenc butikomban hallottam egy jó plasztikai sebészről

Én magamat nagyon tudatosnak tartom az élet minden területén. Legyen szó az étkezésről, a mozgásról, a munkámról, de tulajdonképpen bármiről. Mivel rövid az élet, így érdemes minél tudatosabban élni és kihasználni az adandó lehetőségeket.

A tudatosság megmutatkozik a ruha vásárlásaim esetében is. Számomra egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ruhát veszek. Nem szeretem a fast fashion-nek hívott ruházkodást, amely során a nagyon olcsó ruhát behozzák valamelyik ázsiai országból és azt adják el relatíve olcsón, hogy aztán majd újabbat és újabbat tudjál venni, szinte eszetlenül feltölteni a ruhatárat. Ennek hatalmas a környezetterhelése és sokszor igen silány minőségű ruhákat lehet vásárolni ezekben az üzletekben.

Vannak kedvenc butikjaim, ahova rendszeresen járok, mert tudom, hogy ott nagyon jó minőségű ruhát kapok biztos forrásból származva. Nemrég az egyik ilyen butikban futottam össze Ancsával, akit már rég nem láttam, mert arcplasztikai műtétje volt a Kelemednél. Nagyon kíváncsi voltam rá, így megkértem, hogy meséljen kicsit róla.

A Kelemed, ahol csináltatta a beavatkozást Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész nevét viseli, innen is lett elnevezve. Budapesten és Pécsen található rendelőjük és egy olyan magánvállalkozásról beszélhetünk, ahol csakis évtizedes múlttal rendelkező orvosok dolgoznak, így Ancsa is bátran rá merte bízni az arcát az orvosokra.

Ancsa szinte tökéletes alany volt ehhez a típusú arcplasztikai műtéthez, ugyanis ez olyan középkorúaknak ajánlott, akiknek még, úgymond, nem lóg az arcuk, de az idő előrehaladtával már azért látszik, hogy nem annyira fiatalok és az arcuk is megereszkedett kissé, ami akár már zavaró is lehet és legfőképpen a hiúságukat bántja.

A műtéttől egyáltalán nem kell tartani, mert manapság ez egy abszolút rutinbeavatkozásnak számít, még annak ellenére is, hogy akár 45-50 perc is lehet. Ez semmi rosszat nem jelent, csupán azért tart ennyi ideig, hogy minél tökéletesebb munkát végezhessenek.

A műtét hatalmas nagy előnye, hogy helyi érzéstelenítéssel végzik és nem ejtenek metszéseket, aminek a következtében hegek sem alakulhatnak ki. Sőt, a kezelés után már akár 3-4 nappal is szinte teljesen normalizálódik a helyzet és látszódik a változás. A szövődményektől sem kell tartani, mert az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva gyakorlatilag nincsenek is. Általában, ami a műtét után elő szokott fordulni az az arcpír, duzzanatok, véraláfutás, azonban ettől sem kell igazán tartani, ugyanis erre mindig felírnak krémet, aminek a segítségével hamar helyreáll minden.

Ancsa azt is elmondta, hogy a kezelés csütörtökön volt, mert általában mindig ezen a napon végzik az ilyen típusú műtéteket. Ez azért is jó, mert ezután a hétvégén otthon lehet pihenni nyugalomban és hétfőn már lehet is menni dolgozni. Így gyakorlatilag csak 2 napot kell kivenni, mint szabadság.

A plasztikai sebész javaslatára a beavatkozást követően 4 hétig tilos mindenféle testedzés vagy szolárium, sőt 6 hétig tilos a kozmetikushoz is menni, mert mindenképpen meg kell várni ezt az időszakot annak az érdekében, hogy az arcbőr tökéletesen helyreállhasson.

Annyira megtetszett Ancsa elmesélése, hogy a butik után én is komolyan elgondolkoztam azon, hogy benevezzek egy ilyen arcplasztikai műtétre a Kelemednél.