A tudás divatos! – Iskola előkészítő feladatok ovisoknak

Szerencsére egyre többen gondolják úgy, hogy “a tudás szexi”. Nem a köldökig kivágott pólót, vagy a combvillantós szoknyákat preferálják már, hanem az okos nőket. Akik intelligensek, szépen beszélnek és műveltek. Én is ilyenné szeretném formálni a kislányomat, akinél az óvónők diszlexia jeleit vélték felfedezni nem olyan régen. Azt mondták, hogy egy prevenciós foglalkozással sikerülhet kiküszöbölni a betegséget, azonban mindenképpen foglalkozni kell vele. Úgy döntöttem, hogy utána nézek a neten mindennek, hátha elérhetők iskola előkészítő feladatok is online. Szerencsére aranyra bukkantam!

Nagyon sok pozitív visszhangot hallottam a szilvia-logopedia.hu iskola előkészítő feladatokkal kapcsolatban, így mindenképpen erre az oldalra vettem az irányt először. Nem szeretném, hogy gyermekem bármilyen hátránnyal induljon az első osztályban. Szerencsére szemléletmódommal Szabó Szilvia, az oldal tulajdonosa is egyet ért. Kifejti, hogy milyen fontos a gyerekeknek a fiatalkori pozitív megerősítés és a folyamatos sikerélmény. Amennyiben valakinek beszédfejlődési gondjai vannak, sokszor elveszik tőlük ezeket a pozitív visszhangokat és motiválatlanok lesznek.

Ki is az iskola előkészítő feladatok kitalálója?

A Hölgy egyébként mesterlogopédus, így szakmai tudása megkérdőjelezhetetlen. Meg is nyitottam az egyik könyvét, ami nevezetesen a Látogatás a tudás birodalmába. Már a cím is tetszett a kislányomnak, nem is beszélve a színes borítóról. “Anya ezt rendeljük meg!” Azért egy kicsit még utána olvastam, hogy pontosan milyen problémákra ajánlja Szabó Szilvia. Úgy van feltüntetve, mint diszlexia prevenciós iskola előkészítő feladatokat tartalmazó feladatgyűjtemény. Rossz már nem lehet!

Egy kicsit még nézelődtünk az oldalon, de végül az első megérzés volt a befutó. Megrendeltük a könyv első részét és vártunk, hogy megérkezzen. Az ár egyébként nagyon baráti, ha esetleg nem vált volna be, akkor sem lett volna nagy kiadás. Szerencsére hamar megérkezett a feladatgyűjtemény és a kislányom már alig várta, hogy kinyissa. Nagyon örülök annak, hogy így tud lelkesedni a dolgok iránt és van benne tanulási szándék is. Ez a könyv pedig pluszba motiválja, hiszen játékos feladatokat ad számára.

iskola előkészítő feladatok
Egy jó feladatgyűjteménnyel játék a tanulás!

Külön elismerés jár a mesterlogopédusnak azért, mert puha kötésű, könnyen hajtható könyvről van szó, így a balkezes kislányomnak sem okozott gondot az, hogy használja. Sose gondoltam, hogy léteznek ilyen jókedvű iskola előkészítő feladatok! Mindenki nagyon élvezi a közös tanulást és az óvodában is megjegyezték, hogy egyre nagyobb fejlődést tapasztalnak. Minden szülőnek öröm az ilyen pozitív visszhang és még beíratni se kellett sehova, hogy idegenekkel vagy több gyerekkel tanuljon. Együtt tanulunk, az otthon melegében és akkor, amikor fogékony rá. Nincs kényszerítve semmi, lehet ezért is megy neki ennyire jól.

Kinek ajánlom?

A feladatok nagyon felüdítőek, sikerélményt adnak a számára és a fejlődést én is nyomon tudom követni. Nagyon fontos számomra az, hogy minél több élményt éljek meg a gyerekeimmel és az, hogy már az óvoda idejébe együtt tanulhatunk és segíthetek a beszédfejlődésében, számomra egy óriási öröm. Köszönöm Szabó Szilviának azt, hogy megalkotta ezt a szuper könyvet, egészen biztos lehet abban, hogy nem csupán meg fogom vásárolni a többi részét is, de másoknak is ajánlani fogom. Ez az eszköztár ugyanis nem csupán a fejlődésre szorulók számára használható. Mindig van hova fejlődni, főleg a beszéd kialakulásának időszakában.

Tanítsuk meg gyermekünket a lehető legszebben beszélni annak érdekében, hogy a legtöbb sikerélményt zsebelhesse majd be az iskolában! Első lépésnek tökéletes lesz ez a játékos feladatgyűjtemény. Látogass el az oldalra még ma és add le a rendelésedet!