Karácsonyi ruha vásárlás mellé pelenkadiszkont linket kaptam

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én rühellek egyedül ruhát vásárolni magamnak. Tudom, gyerekes meg minden, de nincs annyi önbizalmam, meg eléggé ferde az ízlésem, hogy megállapítsam milyen az adott ruha rajtam. Az egyetlen ruhadarab, amiről meg tudom állítani magamnak, hogy jól áll-e vagy sem, az a nadrág. Természetesen a karácsonyi vacsora mellé nem egy farmert gondoltam felvenni, úgyhogy elrángattam magammal Dorkát lelki támogatásnak, meg mert már ezer éve nem találkoztunk. Őszintén szólva én az a lány vagyok, aki szeret kicsit bohémül (értem ezalatt a vintage, steampunk stílust) öltözködni, vagy legalábbis szeretne, ha tudna. A város, ahol lakom nem épp egy metropolisz, és nehéz az elképzelt stílusomhoz illő ruhadarabokat találni. Mások ezt úgy hívják, hogy válogatós vagyok.

Sajnos most amúgy se kereshettem volna ilyen ruhákat, és nem feltétlenül azért, mert nem illene a karácsonyi asztalhoz, ugyan, oda csak valami kicsit csinosabbat kerestem, azért nem, mert alig egy hónapja hunyt el a nagypapám és még gyászolok. Na, igen, most mondhatnátok, hogy minek osztok ilyet itt meg, de ezt nem tartom olyan nagy titoknak, miért lenne? Személyes, persze, de ez is hozzá tartozik sajnos az élethez.

És hogy lássuk milyen kegyetlen? agyafurt? Őszintén nem tudom, milyen jelzőt kéne itt használnom az életre, de a lényeg az, hogy közben a nővérem most várja az első babáját. Szóval most az egyik szemünk sír, a másik nevet, miközben megtapasztaljuk az élet teljes körforgását. Persze feldolgozni mindezt nem megy egyik pillanatról a másikra, és nem is lenne egészséges, ha menne ilyen hamar.

Tehát ott vagyunk a boltban, és két ruha között épp újságolom Dorkának a jó hírt, mire ő: “Te! Láttad már ezt a pelenkadiszkont-szerű oldalt? Múltkor már nem is tudom, mit keresgéltem a neten, ráakadtam. Annyira nem néztem bele, mert nekem nem túl releváns, de van itt minden, főleg ami a születendő unokahúgodnak kell majd” – és itt rám kacsintott. Mivel egy abszolút feledékeny ember vagyok, és a fejemet is elhagynám, ha nem lenne a nyakamon, megkértem, hogy küldje át a linkjét messengerben, és majd később ránézek.

Közben ruhát is találtam magamnak. Vállban egy kicsit ugyan nagy, és így ha túl sokat ficergek kicsit csúszkál, de a karácsonyi vacsorához mindenképp jó lesz. Erősen kétlem, hogy két fogás között táncra perdülnénk. A többit meg kibírom benne. Arra direkt számoltam, hogy rugalmas legyen az anyaga, hogy pocakban tudjak “terjeszkedni”. Mivel minden kritériumnak megfelelt, így ki is fizettem. A következő busszal már otthon is voltam.

Szóval mit is kaptam?

Este felé, aztán észrevettem az olvasatlan üzenetet a telefonomon, és el is kezdtem nézegetni ezt a pelenkadiszkont oldalt. Nagyon meglepődtem, mert egyből arra gondoltam, hogy csak pelenkát lehet itt venni, mert ugye így lett bemutatva, de hamar rá kellett ébrednem a hibámra. Itt ugyanis rengeteg mindent lehet rendelni, olyat is, aminek semmi köze a kisgyermekekhez vagy a várandósághoz. Gondolok itt az illóolajokra és illatgyertyákra, parfümökre, arc és haj ápolási termékekre, háztartási tisztító szerekre, és még sorolhatnám.

Az viszont elvitathatatlan, hogy a fő profiljuk a pelenka és a nedves törlőkendő/popsitörlő és így a kismamákat, friss anyukákat célozzák meg leginkább. Ugyan nálunk még nem lesz babaváró vagy tejfakasztó, a fiúk részéről, egy hamar, de nem árt az embernek tájékozódni a témában. Szóval, én most pont ezt tettem. Ami azt illeti az embernek eléggé megkönnyítik a dolgát. Mert ugyan át lehet böngészni a pelenka kínálatot egyesével is, és onnan válogatni, de vannak előre összeállított csomagjaik is, szettjeik. Persze első ránézésre ezek nem olyan olcsók, de összevetve esetleg jobban reklámozott termékekkel, akár fele annyiból is kijöhetünk. Ugyan mivel még nem rendeltem belőlük, nem próbáltam ki őket, de a facebook csoportjukban nagyon jókat olvastam róluk, úgyhogy majd meglátjuk.

Minden esetre az biztos, hogy nagy kínálatuk van, és szinte minden korosztálynak vannak akár több márkából is termékeik, amik vagy megkönnyítik vagy megnehezítik a vásárlást. Én nem tudnám megmondani. Szerencsére a nővérem biztos ért majd hozzá, mivel kisgyermeknevelőként (bölcsis néniként) dolgozik úgy amúgy.

Őszintén elég nagy kísértésbe estem, hogy ne rendeljek magamnak egy rakat illóolajat meg illatgyertyát, mert élek halok értük. Az egyetlen dolog ami a jelenlegi anyagi helyzetemen kívül visszatartott, az az, hogy a sógorom utálja az erős illatokat. Így türtőztettem magam, de herkulesi erőfeszítés volt. (Kérem a kekszem!)

Mivel ötezer forint alatt nem szállítanak ki, ezért előbb inkább megvárom, hogy megérkezzen a kis csöppség, még mielőtt feleslegesen ide rendelgetnék mindent. Bár a bennem rejlő boltkóros erősen tiltakozik ez ellen. Ha az ember meggondolja, ötezer forint értékben pelenkát és egyéb kisgyermekeknek vagy babáknak való termékeket vásárolni, nem akkora összeg. De most még úgy érzem előre innék a medve bőrére.

Ez persze még nem jelenti azt, hogy ne rendelnék tőlük egyéb terméket, ahogy írtam már, az illatos dolgok nagyon-nagy csábításnak bizonyultak, de a háztartási tisztító szerek is kapóra jöhetnek még egy ponton a jövőben. Ami viszont mindenképp bele került a kosárba, az egy nedves törlőkendő szett volt. Furcsa választás, mi? Nos nálunk ezek elég gyorsan fogynak még baba nélkül is. Hogyha egy gyors megoldás kell… szinte akár mire, nagyon jól jönnek ezek a kis kendőcskék. Én van, amikor smink lemosásra vagy cipőpucolásra használom őket. De anya már volt, hogy kéztörlőnek vagy törölgető ruhának is használta. Persze ezekből nem igazán csinálunk rendszert, de sok kicsi sokra megy, így fogyó eszköz a háztartásban.

Az ügyfélszolgálatuk nagyon segítőkész, és ahogy elnézegettem, a facebook oldalukon is elég hamar válaszolnak az ilyen jellegű kérdésekre. A két három napos szállítási idő, és a szállítási költség teljes mértékben korrekt, és ha most nyolcezer forint fölött vásárolsz, ingyen ki is szállítják. Arra sajnos nem tudok választ adni, ez meddig fog tartani és mikortól áll vissza olyan tizennégyezer forint köré, szóval használjátok ki, amíg lehet.

Szóval…

Tehát, ha nektek van már vagy a közeljövőben számítotok kis jövevényre, nyugodtan kattintsatok a pelenkadiszkont linkre a Lord Shopnál, amit valahol a posztban hagytam. Ha esetleg lennétek olyan kedvesek, akár meg is írhatjátok, milyen tapasztalataitok voltak a termékkel. Én szívesen várom őket. Addig pedig, amíg én várok, lementem ezt a kis pelenka diszkontos linket a könyvjelzőim közé, hogy nehogy az legyen, hogy mikor kell, akkor nem találom. Addig is készülődjetek az ünnepekre, és hogy egy kis pop-culture-t is tegyek a dologba Memento Mori (Aki nem értette, az nézzen rá Markiplayer-re).