Újabb ruhák helyett vitorlázz inkább!

Nehéz helyzetben vagyok, ha a barátnőmnek kell ajándékot venni. Általában egész évben sorolja, hogy miket szeretne, mikre lenne szüksége, de vagy a szülinapja, vagy karácsony előtt az a berögződése, hogy megveszi magának. Ezúttal egy új garbót és még egy téli csizmát szeretett volna. Hát mondom én biztos nem fogok több tucat női ruhaboltot bejárni a tömegben, hogy megtaláljam neki melyik lehet a tökéletes, így inkább másban kezdtem el gondolkodni. Valamilyen élmény lenne a megfelelő.

Ebben viszont szerencsém van, hiszen mindketten imádunk új dolgokat kipróbálni, s eszembe jutott, hogy mennyire irigyelte egy kolléganőjét, akinek a lánybúcsúja vitorlás hajón volt. Még el is kezdte nézegetni utána, hogy az ilyen csapatépítés programok, mint a lánybúcsúk, hogy vihetők vízre. Kiderült, hogy a BalatonPRO kifejezetten az ilyen eseményekre szakosodott, így meg is jegyeztem magamnak a nevet. Nem volt nehéz egyébként, gondolom mindenkinek ismerős a helyzet, ha egyszer rákeresel valamire, akkor akár hónapokig is dobálja fel neked a hirdetéseket az internet.

Elég is volt megint beírnom a cég nevét és már jött is szemben a megfelelő karácsonyi ajándék, ami egész konkrétan egy ajándékkártya. Noha nem lehet tudni, hogy meddig tart ez a fránya vírus, de ezt a stílusos plasztik kártyát akár két múlva is fel lehet majd használni. Az ajándékutalvány kiállítása amúgy 3500 forintba kerülne, de karácsony miatt most ezt elengedik! Egy tényleg nagyon dizájnos, névre szóló kártyát adhatok így a barátnőmnek, belegravírozzák a nevét és még egy kis üzenetet is hozzá lehet íratni.

Magán a honlapon rengeteg hajókázási opcióból válogathatunk. Vannak kész csomagok csapatépítés programokkal, mint például a vitorlást kiegészítő SUP-os vagy evezős verseny. A bérlés időtartamát is mi határozhatjuk meg, minimum két óra ajánlott, hogy normálisan belekóstolhassunk ebbe a pazar élménybe, maximum pedig egy napra a nyolc órás bérlés lehetséges.

A hajót szerintem saját magam választom majd ki, hiszen a hajó flotta pontnál legördül mind a nyolc vitorlás, amiből választhatunk. Nekem elsőre a legszimpatikusabb a Pegasus 800-as volt, amiről csakúgy, mint a többiről kapunk egy rövid leírást, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik, hány fő befogadására alkalmas, illetve, hogy milyen a felszereltsége. Mint az összesben, ebben is van WC, hűtőbox, igény esetén bekészített étel, ital, blutooth hangfal és persze fürdőlétra, hogy lehessen a Balcsi közepén nyugodtan pancsolni. Szerintem kettőnknek pont ez lesz az ideális, maximum hat fő befogadására alkalmas egyébként, ez egy kisebb hajó, de például négy fekhely is van benne. Egyes nagyobb típusok akár 10 személyesek is lehetnek, LCD tévével, meg mobilklímával, szóval a nagyobb társaságok is kedvükre válogathatnak. Úgy vélem ennek az ajándéknak még talán jobban is fog örülni a barátnőm, mintha megkapta volna azt a garbót meg a csizmát. Bár amúgy is lehet, hogy már rég megvette magának. Mindenesetre ajánlani tudom csak, hogy inkább vitorlázást ajándékozzatok a felesleges ruhák helyett!