Napi divat tipp: egy alacsony 12 kw napelem rendszer ár

Mivel most állandóan otthon ülök, olyan nagyon nem a ruhákban élem ki a divat iránti rajongásomat, hanem az élet más egyéb területein. Mint például a házunk energetikai fejlesztése. A héten a 12 kw napelem rendszer ár volt, amibe a leginkább belemásztam.

Előzetes kalkulációk alapján ugyanis az az állás, hogy egy körülbelül 12 kw-os napelemes rendszerre volna szükségünk az otthonunkban. Bár azt tudnám ilyen pontosan meghatározni, hogy pontosan mennyi cipőre van szükségem egy szezonban… Szóval a napelemrendszer.info-n sok fontos információt találtam ezzel kapcsolatban.

Legfőképpen a konkrét árak érdekeltek, hiszen nyilván ez az, ami meghatározza, hogy mikor tudok belevágni egy ilyen fejlesztésbe. Ugyanis csak a mikor a kérdés, a dolog elvi részén már túl vagyok. Mindig fontos volt a számomra, hogy zöldebbé tegyem a háztartásomat, amilyen módon csak lehet. A napelemes rendszer telepítése egy rendkívül kézenfekvő formája ennek, csak mint mindenkinek, nekem is vannak anyagi kereteim.

A napelemrendszer.info-n megtudtam, hogy a 12 kw napelem rendszer ár egyébként durván 4 és 4,5 millió forint között mozog. A konkrét összeg persze a helyszíntől is nagyban függ, ez az eszközök árára vonatkozó ár. Az eltérést a megoldások között leginkább az inverterekben való különbség okozza. Az inverter az a szerkezet a gépezetben, ami átalakítja az egyenáramot váltóárammá. Ez az, ami lehetővé teszi, hogy a napelemek által elnyelt napenergiát fel tudjuk használni a háztartásban. Minél jobb hatásfokkal, minél megbízhatóbban tud energiát átalakítani egy ilyen inverter, annál drágább. Így már érthető, hogy adott esetben érdemes többet fizetni egy hatásosabb eszközért.

Tehát egy 12 kw-os napelem rendszer ára nagyjából egy háromnegyed évnyi fizetésemet jelenti. Bár nem állok most rosszul ehhez a beruházáshoz, néhány hónapot még lehet hogy várok. Ha csak nem jön szembe valami szuper pályázat, amit a honlapon is említenek. Ki tudja, ha már az év önmagában nem annyira szerencsés, legalább ezzel lehetne egy kis mázlim. Ha mást nem, akkor pedig marad még egy kis spórolás a napelem kasszába.