Mennyi idő alatt készül el egy weboldal?

Amikor elmerültem az egyik ismerősöm weboldalának tartalmában, azon töprengtem, hogy vajon mennyibe kerül egy ilyen oldal elkészítése, és egyáltalán mennyi ideig tarthat, míg úgymond, megkapja az ember a kulcsrakész weboldalt. Miután leadtam a megrendelést az oldalon egy fodros szoknyára, nem hagyott nyugodni a kíváncsiság és felhívtam barátnőmet a részletek miatt.

Weboldal készítés – Változtasd a látogatóidat ügyfelekké

A telefonbeszélgetés alkalmával bár konkrét számokra nem derült fény, azt javasolta, hogy nézzem meg annak a cégnek az oldalát, akit megbíztak a weboldal készítésével. E-mailben küldte el nekem a Weboldal készítés – Változtasd a látogatóidat ügyfelekké szöveget, ami tulajdonképpen egy link volt, és amire kattintva temérdek információval találtam szemben magamat.

Nem egy szimpla értékesítési oldalról van szó, ami csak azt tolja az ember arcába, hogy rendeld meg ezt vagy azt. Részletekbe menően taglalják azt, hogy miket kell átgondolni a weboldal készítés előtt, milyen kérdésekre kell tudni a választ ahhoz, hogy el tudják kezdeni a munkát. Tehát konzultáció nélkül is lehet tudni, hogy mire számíthat az ember, minden szerepel az oldalon ezzel kapcsolatban pontokba szedve.

A weboldal annyira meggyőző volt, hogy tulajdonképpen én is elgondolkodtam azon, hogy megbízom őket, pedig nincs is szükségem weboldalra. Az biztos, hogy ha egyszer úgy alakul, hogy weboldalt szeretnék készíttetni, őket fogom megbízni a feladattal.

El is mentettem magamnak a weboldal címét, ki tudja, mikor jön majd jól. Ráadásul úgy láttam, hogy szövegírással és hirdetések kezelésével is foglalkoznak, ez az információ még akár a munkáltatómnak is érdekes lehet, jó lenne néhány szövegírói feladatot kiszervezni olyanoknak, akik profin tudnak szöveget írni. A Facebook hirdetésekről nem beszélve, azt én magam el se merném kezdeni, olyan komplex tudás kell hozzá, amit csak is szakértőkre bíznék.

Az árakkal kapcsolatban is kaptam egy kis információt, de rá kellett jönnöm arra, hogy egy weboldal létrehozásának költsége sok mindentől függ, így én nem vonnék le mélyen szántó konklúziókat. Érdemes árajánlatot kérni, amiből pontosan kiderül, hogy a megálmodott weboldal megalkotásakor milyen költségek merülnek fel. Azt viszont biztosra állíthatom, hogy weboldalt néhány hét alatt átadják az ügyfeleknek.

Referenciákat, sikertörténeteket és ügyfél véleményeket is lehet olvasni az oldalon, amik nagyon érdekesek voltak. Teljesen átjött az, hogy ez a cég érti a dolgát, de nem is volt kétségem efelől, hiszen barátnőméknek is jól megy az üzlet. Lehet, hogy egyszer majd az ő sikertörténetét olvashatom a Keresőben Első oldalán.