Egy csábító ruha és egy tibeti hangtál volt a meglepetés

Közeledik az évfordulónk, így arra gondoltam, hogy így tíz év után végre valami igazán különleges dologgal lepem meg a páromat. Egy csini ruha és egy jó zene egyenes út a sikerhez. Meg is találtam a tökéletes fehérneműt, kitaláltam, hogy fogom viselni a hajam és milyen lesz a sminkem. Már csak egy dolog hiányzott: valami jó kis muzsika. Táncolni nem tudok mondjuk, de majd improvizálok valamit, mint mindig.

Ahogy a tökéletes dallam után kutattam, rátaláltam a Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com – Nepáli termékek hirdetésére, ahol csodálatos tibeti hangtálakat árultak. Soha előtte még nem hallottam róla, de hívogatott. Nem tudom megfogalmazni pontosan az érzést, de annyira vonzott, hogy nem tudtam szabadulni a tibeti hangtálak gondolatától.

Ahogy utána néztem, hogy mire is vonatkozik a Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com – Nepáli termékek hirdetés, még inkább biztossá váltam abban, hogy pontosan ez az, amire szükségem van.

A tibeti hangtálak olyan fémből készült eszközök, melyek kongatása különleges hanghatást vált ki. A múltja több ezer évre tekint vissza és még ma is népszerű. Miért is ennyire különleges?

Segít ellazulni, összpontosítani, befelé figyelni. Épp ezért meditációknál használatos eszköz, de a gyógyításban is nagy szerepe van. Hétköznapi emberek számára is különleges élményt nyújt, hiszen segít kikapcsolódni, megszabadulni a stressztől. A tibeti hangtál jótékony rezgései testünk minden sejtjét elérik és egyensúlyba hozzák őket. Harmónia alakul ki az egész testünkben a hangok által.

A hangtálak hétféle fémből készülnek, különböző mintákkal ellátva és különböző méretekben. A hangja a méretének a függvénye, tulajdonképpen minél nagyobb, annál mélyebb hangokat és hosszabb rezgéseket bocsát ki magából.

Teljesen lenyűgözött amit a Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com – Nepáli termékek kapcsán olvastam. Épp erre volt szükségem, egy lazító, relaxáló zenei aláfestésre az évfordulós meglepetéshez.

De az információéhségem most sem hagyott nyugodni, tovább kutattam a tibeti hangtálak után. Megtudtam, hogy ezek a csodálatos alkotások (merthogy olyan összetett és sokrétű technikával készülnek – természetesen kézzel -, hogy az már művészet) többféle eszközzel is megszólaltathatók, különböző eszközökkel pedig más és más hangot adnak ki.

A hangtálak használata nem egyszerű, de nem is nehéz megtanulni, csupán némi gyakorlás szükséges hozzá. A hangtál rezgései felelnek az őt használó rezgéseire. Tehát a hangtálon játszó egyén lelkiállapotával kapcsolatba lépnek a hangtál rezgései és átveszik a hangulatát. Rendszeres használat során szinte “összenő” a hangtál és használója, kialakul közöttük egy különös kapcsolat. Használat közben segít elménk mélyebb rétegeibe utazni, betekintést nyerni belső lelki világunkba. Nemcsak annak, aki használja, de annak is, aki hallgatja.

Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com – Nepáli termékek után keresgélve ki is választottam magamnak egy csodálatos hangtálat. Épp erre van szükségem. Hogy magamra, befelé figyeljek és közelebb kerüljek önmagamhoz. Biztos vagyok benne, hogy a párommal való kapcsolatunkra is jó hatással lesz. Szeretnék majd részt venni egy hangtál terápián is valamikor a jövőben, életre szóló élmény lehet.

Így adódott, hogy az évfordulós esténk zendüléseit a tibeti hangtál rezgései adták meg. És hogy hogyan sikerült a meglepetés? Ez maradjon az én titkom…