A ruhawebshopom egyedi arculatát a különleges dobozok adják

Már kislány korom óta sejthető volt, hogy belőlem egy nap divattervező lesz. Miközben az osztálytársaim a legújabb számítógépes játékokkal ismerkedve töltötték a szabadidejüket, én leragadtam a babáknál, és sokszor a kinőtt, régi ruháimat felhasználva varrtam nekik általam megálmodott, egyedi készítésű kreációkat.

A gimnázium befejezése után ezért elvégeztem egy női szabó tanfolyamot, szabadidőmben pedig lelkesen követtem a divatvilággal kapcsolatban a legfontosabb híreket, valamint eseményeket és történéseket. Végül lépésről lépésre sikerült is megvalósítanom az álmomat: divattervező egyéni vállalkozó lettem!

Egy butik fenntartása drága, és minden hónapban ki kell fizetni a helyiség bérleti díját, ami sajnos a bevétel elég nagy részét elvitte volna. Ezzel szemben egy webáruház megnyitásakor csak a kezdeti, egyszer fizetendő költség ennyi, a többi kiadás már jóval pénztárcabarátabb a működtetés ideje alatt. Ezért úgy döntöttem, hogy interneten fogom árulni a ruháimat. Ehhez megvolt a cég, a honlap, később pedig a kiszállító futár partner is. Ekkor kezdtem el azon gondolkozni, hogy hogyan lehetne egyedivé tenni a csomagokat, hogy az elégedett vásárlók emlékezzenek, hogy hol tudnak ismét rendelni.

Az egyik barátnőm javaslata szerint a karton nyomtatás megoldást jelenthet a problémámra. Elmondta, hogy ez a technika abból áll, hogy színes dobozokat készítenek az általam választott méretben, formában, illetve mintával. Ez egy nagyszerű megoldás, ha szeretnék kitűnni a tömegből a termékeimmel. Elvégre a megrendelők megkapják a dobozt, és még kibontás előtt megnézik, hogy sértetlen-e. A cég logóját pedig több helyen is el lehet helyezni, hogy arra irányuljon a figyelem. Míg más webáruházak unalmas, standard barna dobozban küldenek nekünk bármit is, ha mi valamilyen feltűnő színű hátteret nyomtatunk rá, az már egyből megteszi a hatását, és sokkal jobban fognak emlékezni ránk, mint bármelyik konkurenciára.

karton nyomtatás

A karton nyomtatás nem biztos, hogy a kifejezetten bonyolult nyomdai szolgáltatások közé tartozik – a colornyomda.hu oldalán (ez a cég készítette el végül nekem a dobozokat) láttam többek között olyat is, hogy üvegnyomtatás, ahol szerintem sokkal több a hibalehetőség. Ennek ellenére fontos, hogy ez se legyen kontár munka, mivel egy cégnek minden is a reklámeszköze, amivel a megrendelő előtt képviselteti magát. Emiatt a colornyomda.hu-t is alaposan leellenőriztem, csakúgy, mint az összes többi céget, akikről megtudtam, hogy foglalkoznak ilyen tevékenységgel. A colornyomda.hu viszont több szempontból is kimagaslott a többi hasonló vállalkozás közül.

Először a referenciákat vizsgáltam meg, mivel ez már önmagában sok mindent elmond. Ha egy nagy nemzetközi cég bármilyen anyagába végzetes nyomdahiba csúszik, nevetség tárgya lesz az interneten? Napjainkban valószínűsíthető, hogy igen, mert a közösségi médiában minden nagyon gyorsan terjed. A colornyomda.hu weboldalán viszont több ilyen vállalat szerepel referenciaként, akik egész biztosan szeretnék ezt elkerülni, és emiatt az összes partnerüktől tökéletes minőséget várnak el. A colornyomda.hu pedig több esetben is átment már ezen a szűrőn.

Másodsorban pedig mindenképp piacvezető céggel szerettem volna leszerződni, akik folyamatosan képben vannak az aktuális trendekkel, és ennek megfelelően a legmodernebb eszközökkel is rendelkeznek, hogy minden egyedi ügyféligényt kifogástalan minőségben tudjanak teljesíteni. A colornyomda.hu-nak ez sikerült. Több különböző méretű dobozt is rendeltem tőlük első körben, mivel nem tudhatom előre, hogy ki mit rendel majd a webáruházamból. Ugyanaz a minta viszont egytől egyig mindegyiken tökéletes pontossággal és részletességgel szerepel. Na, ezt nevezem én brandépítésnek!