Női ruha esküvőre: Mit és mit ne?

alkalmi ruha esküvőre, női ruha esküvőreAz esküvő olyan esemény, aminek a meghívóját már hónapokkal előtte szem előtt tartjuk, mindannyian izgatottan várjuk, hiszen ha nem is egy közeli családtagunknak, egy  ismerősünknek fontos eseménye. Az első kérdés ami ilyenkor eszünkbe jut, hogy mit vegyünk fel, hiszen jelenlétünkkel és öltözékünkkel megszeretnék tisztelni a házasodó párt.

Öltözékünkkel azonban csakúgy javíthatunk az est színvonalán, mint ronthatunk- épp ezért nem árt odafigyelni az aprónak tünő részletekre. Lásd: Alkalmi ruhák esküvőre itt

Az alapvető szabály, hogy ne öltözzük túl a mennyaszonyt! Ne tereljük el a mennyaszonyról, és a vőlegényről a figyelmet.  Az esküvőn tilos a fehér szín használata, és ennek árnyalatai, mert ez a mennyaszonyi ruha színe.

Érdemes elkerülni a fekete színt egész ruhaként, mivel ez egy boldog, és örömteli esemény, nem öltözhetünk a gyász és a halál színébe. Ha mindenképp hordani szeretnéd ezt a színt kis mennyiségben, lehetőleg a ruha kiegészítőjeként: cipő, táska, ékszer.

Mellőzd a piros és vörös használatát, mivel ez a leggyakoribb menyecskeruhaszín. Élénk színeket nyugodtan hordhatsz, sőt hordj is, azonban itt is vigyázz, nehogy túlöltözd a mennyaszonyt, hiszen ez az ő nagy napja, nem az a cél, hogy helyette rád figyeljenek.

Az alkalmi ruha fazonjával is csínján kell bánni, az elegancia az elsődleges, de ne feledkezz meg az esküvői hierarchiáról sem, a mennyaszony után a koszorúslányok és a közeli családtagok a legelegánsabbak, akik általában az eskövői dekorációhoz igazítják megjelenésüket, de az elegáns alkalmi öltözet mindenki számára kötelező. Érdemes a nagy esemény előtt tájékozódni, nehogy túlöltözzük a mennyaszonyt.

Hogy hordhatsz-e szexi ruhát? Egy egyszerűbbnek tünő ruha is lehet önmagában szexi, nem szabad túl mély dekoltázzsal, hátul mélyen kivágott felsővel, bugyit villantó ruhával megjelenni, a túlzott díszítések is a mennyaszonyt illetik. Ez nem jelenti azt, hogy talpig begyulolálva menjünk az ilyen jellegű eseményre, de a „kevesebb több” szlogent felhasználva menjünk el a „partira”.alkalmi női ruha esküvőre, elegáns női ruha esküvőre

Ha templomi esküvőre szól a meghívó, a vállat szabadon hagyó, pánt nélküli fazonokhoz vigyél magaddal egy vékony blézert, bolerót, vagy stólát, hogy a templomon belül magadra teríthesd.

Ha pedig a lagzira is hivatalos vagy, érdemes az elegancián kívül a kényelemre is gondolnod, nehogy ne élvezd az estét.

Ha még érdekelnek az alkalmi ruhák esküvőre: http://www.retikul.hu/eskuvo/alkalmi_ruhak_eskuvore

További divat tippek, női ruha tanácsok: